Så rätt det kan bli

Ja då har jag äntligen varit på yoga igen efter ensamma veckor med barnen samt en influensa som fullkomligt slog undan benen på både mig och mina barn, men i dag var jag tillräckligt ok för att i alla fall kunna vara med och flåsa någonstans längst bak i rummet.

Dagens Globalyoga gick i beachtemat då flödet hette "On the beach" men jag hade missuppfattat det namnet då jag läste lite snabbt i förbifarten på Ayamayogas sida på facebook i morse och läste något annat och antagligen så säger det mer om vad jag tänkte på i dag, men vi fick oss i alla fall ett gott skratt och är det något som gör livet värt att leva så är det skratt och yoga!

Jag känner att även om jag inte har haft tiden eller utrymme att gå på alla klasser, så är det ändå helt ok spann i min rörlighet även om det tar ett par gånger att komma in i det igen, men om man jämför med innan yoga så är det så otroligt stor skillnad.

I morgon är det yin yoga och jag ser väldigt mycket fram emot det. Det är bara ett par pass kvar innan sommaruppehållet och Ayamastudion flyttar ut till piren måndagar och onsdagar, så håll koll på hemsidan om ni vill komma och testa yoga.

Så från en väldigt glad, nöjd och trött yogi så tackar jag för i dag och så ses vi i morgon igen!
Ha det underbart i vårvädret och var snäll mot er själva

/Alexandhra
 
 
 

"Allt för konsten..."

Hittar du lösningar eller hittar du problem?

Jag körde lite yoga i helgen, eller rättare sagt jag försökte att köra lite yoga här hemma, men mina barn var väldigt kärvänliga just då jag skulle yoga, så jag fick både ett och två barn på mig hängandes på min rygg eller i ett ben. Men vad är det man säger; "Allt för konsten" eller i detta fallet "Allt för yogan", men jag kanske ska tillägga att jag även fick pussar när de hängde upp och ner och då kan det ju inte bli fel.
Blev bara lite extra krydda för balansen och styrkan samt ett bra tillfälle att fokusera på andningen. Även att hålla fokus mellan de ständigt nya frågor som kom; -"mamma kan vi göra det och det och det?"
"- phss jaaa visst phss gör ni deeet ahhhh"

Känner dock att jag längtar till Ayamayogas studio nu, men hade i min positiva världsbild förträngt att jag är mamma 100% en vecka till, men så kan det vara och att vara mamma är ju en gåva.

Ta hand om er där ute i regnet alla yogisar!

/Alexandhra

Bild: Google


Äsch då...

Jag missar yogan i lite mer än en vecka då jag är hemma med mina små tjejer och min "plikt" som mamma kommer före, men tänkte ändå vara lite flitig och köra lite egen yoga här hemma.

En tanke som jag har haft angående att komma upp på handstående, då det kan kännas lite läskigt utan en vägg att stå emot och skrämmande om man slår runt, men om man kommer upp på handstående från bryggan så landar man istället åt "rätt" håll om man nu måste ramla och då känns det nog inte lika läskigt.... tänkte jag....

Så jag ställde mig lite uppvärm (ett par bensträck och händerna rakt ut i luften) och sedan upp i en brygga. Jag kände att påsken hade satt sina spår på min hmm "smidighet" och jag kom halvvägs upp innan jag rasade ner som en hög på golvet, skrattandes över mitt övermod och min starka önskan om att vara som en ballerina.
 
Jag får helt enkelt ta nya tag i morgon, men i dag mina vänner, i dag så kör jag mental yoga, i soffan tillsammans med mina små hjärtan på 4 och 6 år kollandes på superlördag.

Önskar dig en härlig lördag!

/Alexandhra

Bild: Google

Energirikt mellanmål innan yoga

Har du precis som jag svårt att veta vad man ska äta innan man åker till yogaklassen, då många klasser ligger efter avslutad arbetstid men inte tillräckligt sent för att man ska hinna äta middag, då det bästa är att man inte har ätit två timmar innan, men helst fyra timmar.
 
Att vara seg och hungrig är kanske inte de bästa förutsättningarna för att få ut det bästa och mesta av yogan, men jag har hittat ett snabbt, otroligt enkelt och nyttigt mellanmål som är som ett raketbränsle och som hjälper till att hålla energin uppe under hela passet tills jag kan fylla på med middag när jag har kommit hem. Nämligen en matsked chiafrön blandat med en matsked ekologisk kokosolja. Det är inte bara nyttigt var för sig, utan kombinationen är som en välsmord energibomb full med nyttigheter, som ger dig all den energi du behöver.
 
Med ett glas vatten och en banan till så klarar jag mig otroligt bra tills jag har yogat klart. Chiafrön hjälper även till att hålla uppe vätskebalansen i kroppen, samt hjälper till att öka din uthållighet, så det är ett perfekt tillskott innan du tränar.
Dock så ska man tydligen inte äta detta på kvällen innan man ska gå och sova, då det kan göra dig för pigg.
Prova och se vad du tycker!

/ Alexandhra

Bild: Google

Har du kört fast?

Har du fastnat i gamla tankebanor där det känns som om du inte kommer loss? Att du inte vet hur du ska gå vidare, men frustrationen över att befinna dig i en låst situation får dig att krampaktigt försöka lösa situationen ännu mer, med hjälp av att trassla in sig i tankar om hur du kan lösa denna situation eller att hitta vägar igenom.
Märker du att du blir ännu mer fast i situationen?

När vi tänker på att lösa ett problem eller en situation, så ser vi på det genom de filter som vi har skapat oss genom våra erfarenheter och sanningar, men det skapar ännu mer problem när vi försöker att lösa en tanke med ett invant tankesätt och en redan klar sanning. Låter det konstigt?
- När vi fokuserar på att vi har ett problem och har kört fast, då blir det även vår sanning då hjärnan fokuserar just på hur mycket problem vi har. Detta kan aldrig leda till en "lösning" då vi uppehåller oss i ett problemorienterat tillstånd. Men när vi väljer att släppa fokus på det som vi har trasslat in oss i, så kan vi hitta nya vägar genom en konstruktiv lösning.

Men det är samma sak med yogan, om du har kört fast och inte kommer längre; Stanna upp och omfokusera istället för att forcera vidare och skapa negativa känslor och blockeringar som sätter sig i kroppen och i tanken.
Skapa nya möjligheter istället för att köra fast ännu mer, med hjälp av att skapa nya tankebanor även i resten av vardagen.
- Börja med något så enkelt som att ta nya vägar till och från jobbet. Att bara ändra en liten del av sträckningen skapar nya kopplingar i hjärnans synopser vilket ger dig större möjligheter att se dina "problem" på ett annat sätt och helt plötsligt så finns det inget att lösa.
Du kommer märka att du blir mer öppen för nya möjligheter och möjlighetsorienterad även i din yoga, då både kropp och knopp hänger ihop.
 
Jag märkte att jag höll fast i positionerna istället för att flyta med på kvällens Global yoga där jag skulle vara mjuk och rörlig, men jag insåg även att jag redan innan tänkte tanken att det skulle bli jobbigt och då fick jag resultatet som ett brev på posten. Bra att bli påmind om hur mycket tanken påverkar vår kropp.


/ Alexandhra

 
Bild: Google

Detoxa tanken

Det har varit detoxvecka på Ayamayoga denna vecka, men för alla er hungriga, slutet närmar sig med stormsteg. En tanke som slog mig under Yin yogan i går var hur många av oss som är noga med att ta hand om våra fysiska kroppar på så många olika sätt, men vi glömmer att ta hand om ett av de viktigaste organen och som styr vår hälsa, nämligen vår hjärna och därmed våra tankar. Det är lika viktigt att rensa och ”vårstäda” i tankeverkstan som i kroppen.

Det är inte en myt eller klyscha att vi mår som vi äter, men det är precis lika sant att vi mår som vi tänker, då vi får direkt feedback från vår kropp genom olika fysiska spänningar och till och med krämpor och sjukdomar. Om vi är observanta så kan vi märka direkt vad vi tänker genom hur det känns i vår kropp och vart det känns. Om vi blir rädda och vill försvara oss som tex att tänka negativt och nedlåtande om någon annan, så spänner vi käkarna och drar upp axlarna och håller huvudet högre än vanligt.

Om vi känner att vi inte duger som vi är och väljer att se oss själva i spegeln genom de ”gråfärgade glasögonen” som förvrider sanningen, så tenderar vi att skjuta rygg, slutta med axlarna och få oro och ont i magen. Detta skapar följspänningar i kroppen som i sin tur berättar för hjärnan att vi inte mår så bra och vi skapar en spiral av spänningar och oro. Så genom att bli medveten om hur du tänker och talar om dig själv och din omgivning, så kan du direkt bryta ett negativt tankemönster och ta bort oro och spänningar i kroppen.

Så när du kommer på dig själv med att tänka något negativt om någon annan eller dig själv, försök att bryta tankemönstret och gå ifrån platsen du står eller sitter på just nu och skaka av dig. Ge dig själv chansen att byta ut tanken med något eller någon som gör dig glad, så bryter du ett invant mönster.
Var snäll mot dig själv och försök att byta ut en negativ tanke om dig själv i veckan så kommer du att märka en enorm skillnad i resten av ditt, då allt hänger ihop.

Ge dig själv den bästa påskpresenten du kan få; Snälla tankar om dig själv för det är du värd!
GLAD PÅSK!

/Alexandhra

Bild: Google
 

För att lyckas så måste man våga

Vilket härligt pass det var i kväll! Äntligen! Och även om det känns som om levern och magen har vridits ur, så märks det direkt i min kropp då jag känner mig så stark och smidig, en underbar, härlig känsla! 

En tanke som slog mig när jag stod mot väggen vriden som en skurtrasa, var hur viktigt det är att vi tillåter oss själva att vara dåliga. Att det är ok om vi inte kan prestera på topp, för vi har alla dåliga dagar eller så håller vi helt enkelt på att lära oss och utvecklas. Att våga misslyckas är den enda vägen till att verkligen lyckas, för om vi inte vågar pusha och testa gränserna, så kan vi heller aldrig lyckas hela vägen!

Därför är det så viktigt att vi slutar att se på bakslag som något negativt eller att jämföra sig med andra istället för att fokusera på vart man själv är just nu och att det är okej. Ett steg i taget, en meter åt gången, för vi kan inte bestiga hela berget på en gång.

Jag känner att jag är ganska långt ner på berget, men det gör mig inget och jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig upp till toppen, ett steg i taget. 

/Alexandhra
En trött men väldigt nöjd yogis
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Är det ett aprilskämt?

Då var det dags för mitt första yogapass på Ayamayogas studio för året och jag ska erkänna, min smidighet är inte riktigt densamma som den var i december. Det knakar i både ben och höfter bara jag tänker tanken på "knuten" eller "duvan", men hela kroppen längtar efter att köra igång igen. Men när jag läste vad tanken med kvällens klass var; twist & turn, så hoppas jag på att det är ett litet aprilskämt, även om jag vet att det kommer att kännas underbart när jag väl är där.

Mitt fysiska mål med yogan under året är att stå stabilt på händer och huvudet utan att behöva en säkerhetlina i form av en vägg och mina mentala mål är att landa i mig själv och balansera upp lite mer av den kvinnliga yin-energin. 
 
Men först är först och jag ser fram emot kvällens Global yoga. Självklart så uppdaterar jag när jag är klar. 
 
Önskar dig en härlig onsdag! 
 
Namaste
 
/Alexandhra
 
Bild: Google

RSS 2.0