Yogans sanna lära om kärlek

Yoga är en lära och en form av utövande av själen och kroppens harmoni och balans. Att höja sitt eget medvetande genom de fysiska utmaningarna och att bli medveten om den inre visheten och den rena och sanna kärleken inom oss. Det är en fin och vacker lära där det handlar om att både se dig själv, men även andra med acceptans. Att inte döma andra människor och vara både givmild med dina tankar och ord, samt med din kärlek.

Men det ser tyvärr inte alltid ut så inom den snabbt växande yogaindustrin. Det har blivit allt vanligare med vuxen mobbing inom det gebitet där ett öppet sinne och en givmild tanke som är grunden. Vuxna människor mobbar ut andra, dömer, fördömer och vänder ryggen och utesluter andra människor för att själva framstå som bättre. Det har sedan länge gått från att vara en lära om kärlek och acceptans till att vara en klubb där endast de som har den rätta utbildningen och de rätta coola poserna är välkommen att kliva in, men det innebär i och för sig att du måste vara beredd på vilka regler som du spelar efter. Det har inget med yoga att göra! Alla kan yoga och alla är välkomna, för det är en lära om kärlek och acceptans.

Tyvärr så är det samma utveckling inom mitt område, personlig och andlig utveckling, där det är coacherna, vägledarna och hälsocoacherna som svingar sina sanningar emot varandra och kampar om vem som egentligen har rätt eller inte i sina teorier. Men det blir så motsägelsefullt när vi står och pratar om acceptans med sedan inte lever som vi lär. Vi missar helt och hållet syftet med att dela med oss av kunskaper för att få våra medmänniskor och vi själva ska må bra, för alla vet hur det känns när man tänker en negativ tanke om någon annan, det skapar en giftig känsla av obehag och oro som sprider sig i kroppen.
Det har inget med personlig eller andlig utveckling att göra, utan blir snarare ett symtom på att vi har mycket kvar att lära både personlig, men även spirituellt i vår kamp om att ge våra egon alldeles för mycket utrymme.

Så nästa gång du kommer på dig själv med att tänka en negativ tanke om någon annan, eller att du stänger ute andra personer, fråga dig själv om hur du kan göra för att må bättre i ditt liv? Hur kan du stärka din egen självkärlek och hur kan du tillåta dig själv att känna kärlek? All form att dömande av andra människor är bara ett symtom på rädsla och otillräcklighet hos oss själva. Men bli inte arg på dig själv om du tänker något negativt, vi är alla människor och lär oss varje dag. Tacka dig själv för att du kom på dig själv med att tänka något, så att du kan fylla på det du behöver i ditt liv för att du ska må bra.
 
Önskar dig en härlig och kärleksfull kväll!
 
/Alexandhra
 
Bild: Google

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0