Detoxa tanken

Det har varit detoxvecka på Ayamayoga denna vecka, men för alla er hungriga, slutet närmar sig med stormsteg. En tanke som slog mig under Yin yogan i går var hur många av oss som är noga med att ta hand om våra fysiska kroppar på så många olika sätt, men vi glömmer att ta hand om ett av de viktigaste organen och som styr vår hälsa, nämligen vår hjärna och därmed våra tankar. Det är lika viktigt att rensa och ”vårstäda” i tankeverkstan som i kroppen.

Det är inte en myt eller klyscha att vi mår som vi äter, men det är precis lika sant att vi mår som vi tänker, då vi får direkt feedback från vår kropp genom olika fysiska spänningar och till och med krämpor och sjukdomar. Om vi är observanta så kan vi märka direkt vad vi tänker genom hur det känns i vår kropp och vart det känns. Om vi blir rädda och vill försvara oss som tex att tänka negativt och nedlåtande om någon annan, så spänner vi käkarna och drar upp axlarna och håller huvudet högre än vanligt.

Om vi känner att vi inte duger som vi är och väljer att se oss själva i spegeln genom de ”gråfärgade glasögonen” som förvrider sanningen, så tenderar vi att skjuta rygg, slutta med axlarna och få oro och ont i magen. Detta skapar följspänningar i kroppen som i sin tur berättar för hjärnan att vi inte mår så bra och vi skapar en spiral av spänningar och oro. Så genom att bli medveten om hur du tänker och talar om dig själv och din omgivning, så kan du direkt bryta ett negativt tankemönster och ta bort oro och spänningar i kroppen.

Så när du kommer på dig själv med att tänka något negativt om någon annan eller dig själv, försök att bryta tankemönstret och gå ifrån platsen du står eller sitter på just nu och skaka av dig. Ge dig själv chansen att byta ut tanken med något eller någon som gör dig glad, så bryter du ett invant mönster.
Var snäll mot dig själv och försök att byta ut en negativ tanke om dig själv i veckan så kommer du att märka en enorm skillnad i resten av ditt, då allt hänger ihop.

Ge dig själv den bästa påskpresenten du kan få; Snälla tankar om dig själv för det är du värd!
GLAD PÅSK!

/Alexandhra

Bild: Google
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0